Day 16: The last rainy day in Slovenia

Zondag 25 september

Pas om middernacht lag ik te slapen. De nieuwe bovengeburen waren volgens ons dronken, zo luidruchtig zeg. Ook dacht ik even dat ze aan het stikken waren of dat ze corona hebben. Een heuse hoestbui tot 10 minuten lang en met alle mogelijke verstikkingsgeluiden! Gelukkig is Jasper blijven doorslapen. Pas om 7u15 is Jasper wakker gekomen en heeft hij geen last van zijn tandjes. Heel vrolijk ligt hij nog even in ons bed te krijsen, maar ineens springt Tom uit bed! Het is koers, WK! Ik start met het ontbijt, terwijl Tom en Jasper naar de koers kijken. We eten lekkere warme croissant met ham en kaas, eitje en fruit. Jasper zijn boterham met korst en zijn flesje melk.

Wat een race, wat een prestatie van onze Remco! Jasper is er heel moe van geworden en na zijn ochtendwasje leggen we hem terug in zijn bedje voor zijn ochtenddutje. Buiten is het heel hard aan het regenen, de ezeltjes staan zielig in de weide. 


Tijdens het dutje van Jasper, ruimen wij alles op. Ik begin reeds onze opbergbak al een beetje te ordenen. Ook hebben we een koffer voor al de vuile was klaargemaakt. De 2de koffer is voor ons propere kledij, toiletgerief en voor onze tussenstop in Duitsland morgen. Zo moeten we niet alles uit de koffer halen morgenavond. Na een goed uurtje slaap is Jasper wakker. Ik begin onze propere kledij in de koffer te ordenen, maar Jasper wilt heel graag meehelpen! 


Dit werkt niet zo, dus speelt Tom met Jasper op zijn speelmat, terwijl ik de kledij opberg en de kledij voor morgen al klaarleg. Ondertussen heeft Tom ook onze lunch gemaakt om op te eten eens Jasper zijn middagdutje begint. 


Rond 11u45 mag Jasper zijn verse wortelpuree met kip opeten. Alles eet hij wederom flink op en drinkt goed van zijn water. Daarna spelen we nog leuke spelletjes, torens maken en Jasper mag ze afbreken. Om 12u45 is Jasper moe en mag hij wederom in zijn bedje slapen. Wij eten een heerlijke zelfgemaakte chicken alfredo pasta. 


Tijdens onze lunch bekijken we nog een aflevering van 2BrokeGirl$. Ondertussen hebben we de Duitsers al gehoord, maar ook zij blijven binnen in het appartement. Het is nog altijd aan het regenen en heel donker buiten. Onze ogen voelen zwaar aan en we vallen ook in slaap. Rond 14u30 is Jasper wakker en wij ook. Wij eten nog een dessertje, bled cream cake met koffie. Jasper mag spelen en om 15u ook zijn fruitpap opeten (meloen banaan kiwi). 



Ondertussen is het gestopt met regenen. We willen nog eens naar het recreatiepark gaan voor een leuke kleine wandeling rondom het meertje. Ik warm Jasper zijn flesje op en neem het mee in de isoleertas. Het doet deugd om nog eens te wandelen in de gezonde lucht. We genieten van de leuke wandeling en Jasper drinkt zijn flesje melk leeg. 






Rond 17u20 vertrekken we uit het recreatiepark en spelen we in het appartement met Jasper. Vandaag mag hij in het badje en worden zijn haartjes gewassen. Ook in zijn badje speelt hij met zijn badspeeltjes. Daarna krijgt Jasper zijn avondflesje en mag hij voor een laatste keer in zijn Sloveens bedje slapen. 


Om 19u gaat Jasper slapen en ruimen wij de keuken op. We nemen een douche en daarna chillen we een beetje. Ik typ het verslag van dag 15 en post het online. Tom leest verder in zijn boek. Morgen gaan we dus proberen te vertrekken voor 9u, zodat we in Duitsland nog een wandeling kunnen doen. onze terugreis zal dus uit twee dagen bestaan en hopelijk hebben we niet te veel file. Tot het volgende terugreisverslag! 

Weer: regen, bewolkt, 13 °C

Reacties