Day 17 - 18: The long way back to home sweet home

Maandag 26 september

De ochtend van ons vertrek is aangebroken. Ook deze nacht heeft Jasper goed geslapen en heeft hij nauwelijks nog last van zijn tandjes. We ontbijten om 6u45 en daarna starten we met de laatste ochtendwasjes in Slovenië. De laatste spullen gaan in de koffers en ook Jasper zijn speelgoed gaat in zijn speelgoedtas. Jasper is heel vrolijk en lijkt heel blij om te vertrekken. We werpen nog een laatste blik op de bergen vanuit ons vakantiehuisje en om 8u30 vertrekken we met een volgeladen koffer. Er is geen hartelijk afscheid van de eigenaars zoals in het vorige vakantiehuis. We ontvangen wel nog een sms'je met enkel een standaard afscheidsbericht. 


Jasper speelt nog even in de auto met zijn afstandsbediening, maar valt al snel in slaap. We hadden nog een natuurreservaat willen bezoeken, maar nu Jasper in slaap is gevallen, beslissen we om door te rijden. Het is beter dat hij nu een goed dutje in de auto kan doen in plaats van hem nog eens wakker te maken voor een wandeling. 


Vandaag rijden we nog langs de bergen van Oostenrijk en zien hier en daar zelfs bergen met sneeuw. Alles verloopt heel vlotjes en Jasper slaapt enorm goed door. 


Uiteindelijk verlaten we Oostenrijk en rijden al snel in Duitsland. Om 11u20 is Jasper weer wakker en na een 20 minuutjes stoppen we bij een eetgelegenheid, waar ze ook een McDonalds en lokaal soort Lunch Garden hebben. We verversen eerst de pamper van Jasper en kiezen daarna een eetplaatsje. Jasper kan smullen van zijn warme maaltijd (vis - rijst - courgette) in de thermos. Tom bestelt een hamburger en haalt frietjes van bij de McDo. Zelf heb ik eerder zin in een soepje en geen al te zware lunch. 



Ondertussen is er een file ontstaan bij de afrit van het eetrestaurantje. We hebben ondertussen ook al talrijke wegenwerken gepasseerd. Hier in Duitsland is het echt rijden van de ene wegenwerken naar de andere. Gelukkig verloopt alles nog altijd vlot. De file is ondertussen slechts een 15-tal minuutjes en daarna rijden we verder tot aan onze volgende stop. Jasper valt wederom goed in slaap in de auto. 



Om 14u30 is Jasper terug wakker. We hebben zelf ook nood aan iets warms om te drinken en op zich kan Jasper al bijna zijn fruitpap opeten. In Hepberg, Duitsland, stoppen we bij Serways restaurantje langs de autosnelweg. We verversen eerst de pamper van Jasper en kiezen dan een plekje bij het raam. Ik geef Jasper zijn fruitpap, die vooral heel de tijd wilt rondkijken en naar de andere kindjes lacht. Wij drinken een cappuccino en eten een gebakje. 



Rond 15u30 rijden we weer weg en sturen een sms'je naar ons logement. We zouden om 17u arriveren. In het dorpje van Weisendorf stoppen we nog bij de supermarkt voor enkele inkopen. Een beetje ontbijt en een fles water voor Jasper. Daarna rijden we naar ons logement in Gerhardshofen, waar we vriendelijk onthaald worden door de eigenares. Ze toont ons het appartement en ook Jasper zijn bedje staat mooi klaar in de slaapkamer. Er is zelfs Lego Duplo waarmee Jasper kan spelen. De eigenares heeft zelf twee kleinkinderen, waarvan eentje de leeftijd heeft van Jasper. Oorspronkelijk is ze van Finland, maar woont al 30 jaar in Duitsland. Na de leuke babbel, krijgt Jasper zijn flesje melk. Tom haalt ondertussen de koffer, de spullenbox, Jasper zijn speelgoed en zijn badje uit de auto. Daarna gaan we nog even wandelen. Je kan hier mooi wandelen langs de vijvers. We vinden het zelfs jammer dat we hier niet een nachtje eerder hebben gereserveerd. 






Om 18u30 zijn we terug in het appartement en laten we Jasper nog wat spelen. De Lego Duplo valt heel goed in de smaak! Wat een plezier dat hij heeft. We spelen nog een goed half uur samen op de speelmat. We vinden het hier echt wel leuk. Het is ook zo leuk dat we vanavond een film kunnen bekijken, terwijl Jasper slaapt in zijn bedje. Eindelijk kunnen Tom en ik ons nestelen in de zetel en gezellig een film bekijken. Ondertussen bestelt Tom onze avondmaaltijd. Er is een goed Chinees restaurantje, waar we kunnen afhalen. Tom helpt nog even met Jasper zijn avondwasje. Ons mannetje is zo tevreden, maar oh zo moe. Eens ik Jasper zijn avondflesje geef, gaat Tom onze maaltijd halen. Jasper drinkt zijn flesje goed uit en ligt al snel te slapen in zijn bedje. 



Ondertussen neem ik een douche, die overigens volledig nieuw is. De badkamer is volledig gerenoveerd en we zijn de eersten die hier gebruik van maken. En oh alles is aanwezig, enorm veel handdoeken, shampoo, doucheshampoo, goede druk op de douchekraan. Amai, nogmaals spijt dat we hier niet een nachtje eerder hebben gereserveerd. Na de douche is Tom nog niet terug. Tom stuurde mij dat het langer ging duren, want er zijn veel bestellingen. Ik maak het wat gezellig en doe ondertussen het afwasje. Om 20u25 is Tom eindelijk thuis. Hij neemt snel een douche en daarna kunnen we eindelijk eten. Alles smaakt heerlijk! We bekijken de film "Lou" op Netflix, maar we zijn zelf ook zo moe dat we het laatste half uur van de film morgen gaan verder bekijken. Rond 22u30 gaan we slapen. 



Dinsdag 27 september

Rond 5u30 horen we de geburen naast ons vertrekken. Er zijn twee appartementen, maar bij het andere logement hadden we gisterenavond gezien, dat het werkmannen waren. Waarschijnlijk doen die in het buitenland bouwwerken en logeren ze hier. Om 6u is Jasper ook wakker geworden. We nemen hem nog een beetje bij ons in bed. Op zich hebben we alle drie heel goed geslapen. We knuffelen nog even en daarna maak ik Jasper zijn boterham klaar en zijn flesje. Wij drinken koffie en eten een ontbijtkoek. 


Daarna starten we met de ochtendwasjes. Jasper speelt nog een beetje, terwijl ik alles weer opruim. Tom brengt onze spullen naar beneden en zien dat het heel grijs weer is vandaag. 



We nemen nog afscheid van de eigenares en om 8u40 vertrekken we voor onze laatste rit terug naar huis. Jasper valt al snel in slaap, terwijl wij een saaie rit tegemoet gaan. 





Voor het overige van de rit ben ik blijkbaar vergeten om nog foto's te nemen. Rond de middag zijn we uiteraard gestopt voor een lunch, die overigens heerlijk smaakte. Jasper was ook heel de tijd vrolijk. Terug in de auto sliepen Jasper en ik. Dichterbij België werd het steeds drukker op de weg. Niet ver van Antwerpen stopten we nog voor een plaspauze en Jasper zijn fruitpap. Helaas ook voor een baby moeten we betalen! Schandalig!! En het restaurant is gesloten, waardoor ik zijn fruitpap in de auto heb moeten geven. Jaja, kindvriendelijk landje hier. Eind goed, al goed en we arriveren rond 17u15 terug thuis. 

Een nabeschouwing van de reis volgt nog! Allen bedankt die de blog hebben gelezen en leuke reacties hebben achtergelaten via blog of Messenger. Jullie zijn top!  

Reacties