Day 7: Shopping Day and playtime with Jasper

 Vrijdag 16 september

Om 6u45 is Jasper wakker geworden. Jammer dat hij vandaag niet wat langer slaapt, want vandaag gaat het de hele dag regenen. Een wandeling zit er vandaag echt niet in. Zelfs een uitstap naar de bergen heeft geen zin, want er is niets te zien. Bakken regen valt uit de lucht en de temperatuur is drastisch gedaald. We ontbijten op het gemak en Jasper eet flink zijn boterham met boter op en drinkt zijn flesje melk van 180 ml leeg. Wij eten een lekkere croissant en een tas koffie. 

Daarna laten we Jasper spelen op zijn speelmat tot hij zijn eerste kaka van de dag heeft gedaan. Vervolgens krijgt hij zijn wasje, maar is plots heel erg moe. We leggen hem terug in zijn bedje en slaapt nog een uur lang. Het is beter dat hij nu goed slaapt, want eens de regenzones voorbij gaan zijn, gaan we nog veel uitstappen doen... Om 10u20 vertrekken we met de auto naar een shoppingcenter een klein half uurtje verderop. 



Bij het shoppingcenter is er een ondergrondse parking waardoor we niet in de regen moeten lopen met Jasper. We nemen voor de eerste keer een rolband, dat Jasper wel fascinerend lijkt te vinden.  




We stoppen eerst nog bij de toiletten waar we Jasper een verse pamper geven. In het shoppingcenter zijn er redelijk wat bekende winkelketens aanwezig, onder andere de C&A. Oh, laten we gaan kijken wat ze hier verkopen en voor welke prijs. Helaas is het hier niet goedkoper, maar ze hebben wel enkele artikelen, die ik nog niet online gezien heb. We kopen een pyjama, trui en dikke kousen (die zeker van pas gaan komen met het kouder weer, hoewel Jasper altijd zijn kousen uittrekt). We bekijken nog enkele schoenenwinkels en springen nog binnen in de winkel "Babycenter". Ja, Jasper reageert meteen op het speelgoed! We kopen nog een leuke afstandsbediening met heel veel knopjes en geluidjes. Jasper happy! Het is inmiddels al bijna 11u45, dus het is tijd voor Jasper zijn middaglunch. Deze keer heb ik courgette - aardappel - kip van de verse bereiding door de mama meegenomen. Het is nog goed warm in de thermos. We nemen plaats in het eetgedeelte van het shopping, waar ik Jasper zijn eten geef en Tom gaat kijken naar het aanbod voor onze lunch. 



Jasper eet alles op, 255 gram en drinkt daarna nog goed van zijn water. Vervolgens amuseert hij zich weer met het uittrekken van zijn kousen, terwijl wij eten. Onze lunch smaakt overigens heel goed! 




Na de lunch gaat Jasper terug in zijn buggy en is het tijd om te vertrekken. Het is bijna 13u en we willen Jasper deze middag zeker in zijn bedje leggen. 



Onderweg in de auto valt Jasper al in slaap. We rijden nog eens naar het recreatiepark om te kijken of de Black Swan Burger vandaag open is, maar door het slechte weer zijn ze dicht. We kunnen dus vandaag niets gaan drinken na Jasper zijn dutje. Terug in het vakantiehuisje leg ik Jasper meteen in zijn bedje. Ondertussen haal ik de ticketjes van zijn nieuwe kledij af en steek deze al in de wasmachine. 


Helaas wilt Jasper niet meer slapen... En kan de mama ook geen dutje doen. Heel de namiddag spelen we met Jasper die enorm geniet van al de aandacht. Als fruitpap eet hij banaan met kiwi, waarvan hij 130 gram opeet. En ja, de mama heeft wat Jaffa cakes gegeten... 



Om 17u starten we met een klein aperitiefje. Jasper ziet ons chips eten en we geven hem nog een stuk brood, dat hij gewoon volledig (kruimels niet meegerekend) opeet! Amai, zo flink! Echt een grote jongen aan het worden. En daarna nog een lekker warm flesje om alles goed door te spoelen. 


Jasper is een grote brok energie en we spelen verder, maar rond 18u zijn de knuffels allemaal moe... Jasper krijgt vervolgens een badje en zijn haartjes worden gewassen. Om 18u30 krijgt hij zijn avondflesje en om 18u45 valt hij als een blok in slaap in zijn bedje. Slaapwel kleine man. 


Daarna doen wij nog het afwasje en nemen een douche. Terwijl Tom de vuile pampers wegbrengt, zit er een brandsalamander aan onze deur!! 



Niet verwacht dat we dit diertje hier gingen zien. Als avondeten eten wij een boterham met een belegbordje van kaas, salami, hesp en kalkoen. Tussendoor bekijken we nog een aflevering van de She - Hulk op Disney+ en 2BrokeGirls. Daarna typ ik het verslag van dag 6 en post het online. Ik ben behoorlijk moe vandaag en om 21u45 gaan we slapen. Morgen zou het vanaf 15u30 moeten stoppen met regenen en zouden we misschien nog een waterval gaan bezoeken. Tot morgen! 

Weer: regen, koud, 13 °C
Wildlife: salamander 

Reacties

Een reactie posten