Day 5: A relaxed birthday and A fun playground for Jasper

Woensdag 14 september

Om 5u20 is Jasper wakker geworden. Helaas weer last van zijn tandjes. Tom probeert Jasper te troosten en haalt hem mee in ons bed. Jasper weent met zijn ogen toe. Uiteindelijk vallen we weer in slaap en sta ik rond 6u40 op. Jasper en Tom liggen zo mooi samen te slapen, maar vandaag maak ik een lekker ontbijt voor Tom zijn verjaardag klaar. Eerst begin ik aan de brownie, die vervolgens in de oven moet. Daarna croissants met ham en kaas voor in de oven, vers fruit met yoghurt, eitjes en spek en koffie. Vandaag krijgt Jasper Sloveens brood met banaan en zijn flesje melk van 180 ml. Helaas is de brownie mislukt... Moet iets aan de oven liggen, want met mijn bakervaring kan dit echt niet door de beugel! Jammer, hopelijk smaakt het overige ontbijt goed en is Tom tevreden met zijn cadeautjes. 

Daarna maak ik de birthday boy en vrolijke Jasper wakker. Het is inmiddels 8u! Jasper zijn neusje en hoest zijn trouwens weer beter, maar ja nu die tanden uiteraard... Jasper zijn ontbijt smaakt overigens ook heel goed! 


Daarna mag Tom zijn cadeautjes opendoen. De verjaardagskaart van Melanie en Wim zijn trouwens een waar plezier voor Jasper! Muziek en licht! Wat een spektakel! 


Na het ontbijtje spelen Tom en Jasper samen in de living op zijn speelmat en met zijn speelgoedjes. Ik sorteer alvast onze vuile was en start een wasje op. Vandaag is het nog relatief goed weer en dan kunnen de wasjes nog buiten hangen om te drogen. Vanaf morgen zou het tot zaterdag regenen en heel even ook zeer koud worden. Onze rustdagen zullen dus nu achter elkaar vallen, waardoor de natuur van in onze planning een paar dagen zal moeten wachten. Op zich hebben we alle drie wel nood aan een dagje rust, zeker voor Jasper is het eens goed dat we niet in de auto zitten vandaag. 


Rond 10u kleden we ons aan en hebben we wel zin in een korte wandeling met de buggy vanuit het huisje. Vanop ons terras kunnen we vier ezeltjes bezichtigen. Jasper reageert altijd op dieren met "Oh o o uh ah". De ezeltjes zijn van het restaurant achter de weide, waar bovendien een beer zou zitten... 



Daarna wandelen we verder richting het recreatiepark waar een leuke speeltuin zou zijn en waar men kan wandelingen doen naar de bergen. Er is ook een mooi meertje, maar we weten niet of dit natuurlijk aangemaakt is, of aangemaakt door de mens. 






Daarna volgt de verrassing voor onze Jasper!!! We hebben terug een schommel gevonden voor hem! 






Ze hebben ook leuke springdiertjes (weet eigenlijk de benaming niet) en ook dit valt bij Jasper in de smaak. 



Het is nu wel al aan de late kant en na onze speeltijd, wandelen we heel snel terug naar ons vakantiehuisje. Jasper moet zijn middagmaaltijd opeten. Wat eten we vandaag? Spaghetti, spaghetti, spaghetti. Ja, dat hebben jullie mooi meegezongen! 



De vegetarische spaghetti valt goed in de smaak en hij eet de 245 gram volledig op. Daarna mag hij nog een klein beetje spelen, zodat we nog zijn pamper kunnen verversen na de maaltijd. Om 13u15 is Jasper moe en leggen we hem in zijn bedje. Wij eten nog de overschot van spaghetti op, op ons terras met zicht van de ezeltjes. 



Tussendoor doe ik verder met de wasjes en eten we nog een lekker dessertje met een tas koffie. 


Jasper slaapt heel lang door en pas rond 16u is hij wakker. Het is te zeggen, ik ben hem wakker gaan maken. Anders is het gewoon te laat voor zijn fruitpap. Echter bij het in bed leggen voor het uitdoen van zijn slaapzak, gaf hij nog een beetje spaghetti over. Gelukkig niet veel. Ik probeer hem rustig fruitpap (banaan en peer) aan te bieden en hij eet een 150 gram fruitpap op. Na alweer een verse pamper, rijden we met de auto terug naar het recreatiegebied voor wederom een korte wandeling. Echter deed Jasper wel wat lastig om hem in de autostoel te zetten. Oh neen, peutergedrag! Tijdens de wandeling is hij weer heel flink en maakt kirgeluidjes naar de paarden. 



Om 17u30 geef ik nog zijn flesje en daarna keren we terug naar het vakantiehuis. Nog eventjes spelen en daarna in bad. 



Na Jasper zijn badje, geven we hem nog een beetje perdolan voor zijn groeiende tanden. Hij is echt heel moe en drinkt niet meer veel van zijn avondflesje. We leggen hem in bed en hij valt heel snel in slaap. Tijd om te feesten met "Tom & Jerry Party Drink". 


We eten wat chips, want we hebben eigenlijk geen honger meer. Ik typ nog het verslag van dag 4 uit en post het online! Daarna kijken we samen nog naar een aflevering van 2BrokeGirls via Prime. Daarna is het echt bedtijd! Morgen gaan we wederom een rustdagje houden, maar misschien met een wandeling in het recreatiepark (als het niet te veel regent tenminste).

Weer: zonnig, 24 °C
Hike: 4 km 

Reacties

Een reactie posten