Day 4: Kobarid - Vrsic Pass - Triglav National Park

Dinsdag 13 september

Om 6u15 worden we wakker door Jasper. Hij heeft weer wat last van de hoest door zo lang plat te liggen in bed. Ook merken we op, dat hij last heeft van zijn tandjes. Reeds vijf tanden zijn bijna volledig doorgekomen. Jasper ligt nog even bij ons in bed en daarna starten we met ons ochtendritueel. Jasper eet een boterham met avocado en nog eentje met boter in combinatie met zijn flesje melk van 180 ml. Tom maakt daarna nogmaals pizza eggs klaar. We hadden nog altijd pizza over en gratis verse eitjes gekregen van de eigenares. Nog een lekkere tas koffie met een chocolaatje en we kleden ons aan. Ook vandaag moeten we alles terug opruimen! Het is helaas onze vertrekdag uit ons eerste logement. We hadden hier zeker nog een twee dagen langer kunnen blijven. Na nog een afscheid van de eigenares en een laatste schommeltijd voor Jasper, vertrekken we uit ons zeer charmant en gezellig vakantiehuis. 

We rijden eerst naar de Great Soca Gorge, waar Tom even stopt voor een foto. Jasper is ondertussen in de auto in slaap gevallen, dus ik blijf bij hem in de auto. De Great Soca Gorge is een rotsachtige canyon bij de rivier. 



Tijdens Tom zijn afwezigheid is Jasper terug wakker geworden. We rijden van hieruit verder naar de parking van de Lepena watervallen. Er is nog net een plekje vrij voor ons. Jasper heeft ondertussen een volle pipi pamper. Er staat een picknicktafel en met de hulp van een doggy pad, kunnen we Jasper proper en goed verpamperen. Daarna mag hij terug in de wandelrugzak! 









We wandelen na de brug terug via hetzelfde wandelpad. Tom aka halve Japanner is nog niet tevreden van onze familiefoto's, dus Jasper en ik moeten wederom lachen naar de camera. 




De foto's met de papa zijn te lachwekkend en hij staat dan ook te laat of verkeerd op de foto. Lol. Tom vraagt aan een ander gezin om alsnog enkele familiefoto's te nemen... 



Jasper denkt waarschijnlijk bij zichzelf, waarom duurt het hier zo lang... Na 50 foto's kunnen we eindelijk verder wandelen tot aan de picknicktafel op de parking. Het is 11u30 en ideaal om Jasper zijn lunch hier te geven. Vandaag eet hij rijst - broccoli - kip. Hij is wel wat meer afgeleid door alle wandelaars die hier passeren. Nadat Jasper genoeg gegeten heeft, eten wij ook een broodje en een stuk fruit op. 



Na onze lunch, heeft Jasper terug een volle pamper, die we weer gemakkelijk verversen met de doggy pad op de picknicktafel. Daarna rijden we terug via dezelfde weg en rijden we de Vrsic Pass op. We stoppen na veel haarspeldbochten bij het uitzichtpunt Supca. Tom gaat eerst gaan kijken, want Jasper is in slaap gevallen. 







Tom komt terug naar de auto en onze Jasper is terug wakker! We nemen Jasper uit de auto en gaan samen nog eens kijken naar het uitzichtpunt van de bergen en de Soca vallei. 



We rijden weer verder, waar we normaal een wandeling doen van 6 km. Helaas staat alles echt bomvol! Zelfs aan de kant, waar men niet mag staan... Pfftt dan laten we het zo. Een beetje verderop stoppen we wel nog even voor enkele leuke foto's met Jasper en de bergen. 






Als laatste stoppen we nog bij de Russian Chapel, gebouwd door gevangenen ter ere van hun overleden vrienden. Het is een Orthodoxische kerk, maar volledig gebouwd in hout. 

Van hieruit rijden we volledig naar beneden tot aan het Jasna Lake. We parkeren de auto op de parking en betalen drie euro voor twee uur parkeertijd. Jasper mag in de buggy en we wandelen naar het meer. Het meer heeft een mooie blauw-groene kleur en uitzicht op de bergen. 





Na onze fotoshoot wandelen we naar een leuke bar, waar Jasper zijn fruitpap (banaan en koek) kan opeten. Tom drinkt een biertje en ik drink een koffie met melk. Het smaakt heerlijk en Jasper eet 190 gram fruitpap op! Het is hier ook heel gezellig. Er zijn bovendien nog een aantal koppels met een baby en ze roepen naar elkaar. Ook onze Jasper is niet verlegen. Haha, zo grappig! 





Om 15u50 vertrekken we terug met de auto naar ons logement. Jasper valt in slaap en rond 16u30 arriveren we bij het vakantiehuisje. De eigenares komt meteen ons begroeten en geeft ons de sleutels. Voor het overige dienen we ons identiteitskaarten te geven en de betaling te regelen. Ze geeft ons geen extra info. Tom haalt vervolgens alles uit de auto, terwijl Jasper al eens zijn nieuw bedje mag uittesten. Na het uitladen, merken we wel dat er toch wel wat stof ligt. Aangezien Jasper en ik een stofallergie hebben, veegt Tom het stof weg op meerdere plekken. Ik geef Jasper nog zijn melkflesje en daarna rijden we nog naar de lokale supermarkt. Het plan is om nu ook een aantal verse maaltijden te kunnen maken voor ons en Jasper. Tom heeft zin in verse spaghetti en Jasper zou dan morgen ook een vegetarische spaghetti kunnen eten. Ik koop nog een courgette, patatjes, kip en ontbijt voor morgen. Jasper is heel de tijd flink, maar we merken alweer dat hij toch last heeft van zijn tandjes. Door het sabbelen op zijn sok hangt er zelfs een beetje bloed aan... Ondertussen kon onze wagen alvast even elektrisch opladen, maar veel is er niet bijgekomen qua kilometers. 



Eens we terug in het vakantiehuisje zijn, maak ik Jasper zijn badje klaar. Het was nog even zoeken voor de verwarming, maar de eigenares is nog even langsgekomen. Jasper geniet van zijn warm badje en krijgt daarna een lekker warm flesje voor het slapengaan. Voor zijn tandjes had ik gelukkig nog een verdovend middel mee dat ik op zijn tandenborstel en tuut heb gedaan. Het lijkt nu toch weer beter te zijn. Na het lezen van een Piet Piraat verhaal valt hij om 20u in slaap. Nadat wij ons opgefrist hebben, kunnen we smullen van een verse spaghetti gemaakt door Tom! 

Na het eten van een lekkere spaghetti typ ik het verslag van dag 3 en post dit nog online. Om 23u15 ga ik slapen. Morgen is het Tom zijn verjaardag en gaan we er een rustige dag van maken. Tot morgen! 

Weer: zonnig, 23 °C

Hike: 4 km

Reacties