Day 15: Fun time at the playground and A Medieval town

Zaterdag 24 september

Wederom is Jasper om 5u30 wakker geworden. Hij ligt nog eventjes in ons bed tot na 6u en daarna staan we op. Jasper krijgt een lekkere boterham met boter en zijn flesje melk. Deze keer maak ik het ontbijt, vers fruit, gekookt eitje en heerlijke koffie. Het smaakt allemaal heel goed. Hij mag nog eventjes spelen op zijn speelmat, waarbij hij zijn afstandsbediening gebruikt als bijtobject! Na zijn ochtendwasje is hij snel moe en valt hij in slaap in zijn bedje. 

Ondertussen ruimen wij alles weer op en kleden ons aan, waarna we nog een beetje chillen tot Jasper weer wakker is. Rond 10u rijden we nog eens naar het recreatiepark voor een wandeling met Jasper in de buggy en naar de speeltuin. Morgen op onze laatste dag in Slovenië zou het heel de dag regenen, dus is het vandaag een goed idee om nog eens naar de speeltuin te komen. We starten de wandeling op de parking bij de Black Swan Burger. Jasper heeft er duidelijk zin in om te wandelen! 


We wandelen terug langs het mooie meer met zijn mooie kleur! 







We wandelen volledig rondom het meer en gaan zo langs de speeltuin. Eerst mag Jasper op de grote glijbaan! Oh eerst een beetje voorzichtig, maar daarna zo vrolijk. Helaas schuift de glijbaan niet zo goed. 




Daarna mag hij op het springdiertje. Voorzichtig zet Tom hem erop en uiteindelijk zit hij alleen, maar wel maar paar seconden. We zouden echt niet willen dat hij zou vallen... Hij doet het echt zo goed! 




En als laatste mag hij op zijn schommel! Just chilling... 




Na het speelplezier is het inmiddels tijd om te vertrekken, zodat Jasper zijn middagmaaltijd kan opeten. Ineens schrik ik door iets dat omhoog springt! Een grote pad!


We wandelen terug naar de auto en om 12u eet Jasper zijn lekkere verse vegetarische spaghetti op. 


Hij eet alles flink op en drinkt goed van zijn bekertje water. Ondertussen is Tom naar de winkel om brood en ontbijt voor morgen en maandag. We zouden ook zondag een chicken alfredo pasta willen maken, maar hiervoor hebben we ook nog de ingrediënten voor nodig. Voor deze middag eten wij een hamburger van de McDonalds. Het is dan ook meteen de laatste van dit jaar, aangezien wij in België dit nooit meer eten. Het is nu verlof en nu eten we waar we zin in hebben. Jasper heeft ondertussen een grote kaka en pipi pamper, maar ik moest wachten op Tom om Jasper in zijn bed te leggen. Het laatste pak pampers ligt nog in de auto... Dus eens Tom terug is, ververst hij snel de pamper en mag Jasper in zijn bedje slapen. We eten onze lunch en vallen zelf ook in slaap. Rond 15u30 is Jasper wakker en maak ik een verse fruitpap (banaan en koek) klaar. Hij smult lekker van de fruitpap. Om 16u40 geef ik hem nog een flesje melk van 150 ml, dat hij volledig uitdrinkt. Daarna gaan we nog op stap naar een middeleeuws stadje. Het stadje noemt Radovljica en is slechts 12 minuten rijden vanuit het vakantiehuis. We parkeren de auto gratis op een parking, waarop een gezin ons aanspreekt. De man is heel erg geïnteresseerd in onze auto. De mannen praten met elkaar en ik praat met de vriendelijke vrouw en haar twee kinderen. Amai, zo vriendelijke mensen. Vanop de parking heb je een mooi uitzicht van het landschap rondom. 


Daarna wandelen we door het kleine middeleeuws stadje. Het is hier totaal niet druk, zeer gezellig en charmant om te wandelen langs de straten. 










We wandelen nog even binnen in de kerk, die ook heel mooi is ingericht. 


Bij de Maagd Maria, kan je voor 50 eurocent een kaarsje aansteken. We steken elk een kaarsje aan en het mijne schenk ik aan Jasper, dat hij een lang en gezond leven mag hebben. Onze twee kaarsjes staan mooi naast elkaar op de 2de rij bovenaan. 



Daarna wandelen we rondom de kerk en bekijken nogmaals het uitzicht rondom. 


Terug aan de hoofdstraat, gaan we nog een leuke souvenirshop binnen. Ze maken hier allerlei gezondheidsproducten. Er is ook een privé collectie van drogisterij doorheen de jaren. Helaas zijn we hier foto's vergeten te nemen, maar de mevrouw van de winkel, was wederom heel vriendelijk. Jasper deed ook weer zijn kousen uit in de winkel, waarop de vrouw iets in het Sloveens begon te zeggen en zijn voetjes vastnam. Ze zei me dat ik me geen zorgen moest maken dat zijn voeten koud zouden hebben, ze zijn goed van temperatuur. Jasper lacht heel de tijd en na onze aankopen en leuke babbel, wandelen we nog even naar de chocoladewinkel. Een kat die staat te wachten aan de ingang van de winkel! Hier kan ik niet anders dan binnen te gaan en lokale chocolade te kopen. 





Wederom is het meisje van de winkel heel vriendelijk. Ze vroeg van waar we afkomstig zijn, en ja België is ons antwoord. Waarop ze zei, oh ja, de euro valt. Belgen zijn chocoladekenners! Met een mix van pralines verlaten we de leuke winkel en wandelen we terug naar de auto. Jasper moet weldra in zijn bedje slapen. Wel leuk dat de Slovenen hier allemaal zo vriendelijk zijn. Misschien logeren we in het verkeerde gedeelte van Slovenië. Om 18u30 zijn we terug bij het vakantiehuis en zien dat we wederom nieuwe bovengeburen hebben. Deze keer terug Duitsers. We hadden zo gehoopt om eens een weekend alleen te zijn hier... Ze boeken hier dus graag last - minute. Jasper en ik begroeten nog even de ezeltjes en daarna start ik meteen met zijn avondwasje. 


Om 19u drinkt hij zijn flesje melk volledig leeg en toont al snel dat hij in zijn bedje wilt slapen. Deze keer lees ik een Marvel verhaaltje voor van Captain America. Hij luistert aandachtig en daarna valt hij als een blok in slaap. We starten weer met de opruiming en ons avondwasje. We hebben geen grote honger en maken de overschot van calamares en chicken nuggets klaar. Zelf eet ik nog een ijsje als dessert. Tijdens onze hapjes bekijken we nog enkele afleveringen van 2BrokeGirl$. Daarna typ ik het verslag van dag 14 en post het online. Morgen is het onze laatste dag in Slovenië en zullen we vooral rusten en koffers inpakken. Maandag rijden we tot ergens in Duitsland, dus het kan zijn dat de blog een latere update krijgt. Tot morgen! 

Weer: zonnig, wolken, 15 °C
Hike: 3 km

Reacties